Panie i panowie, LDev bierze udział w swoim pierwszym w życiu konkursie dla programistów gier komputerowych (i to międzynarodowym!):
http://worldcompo.gamedev.pl/
... i nie ukrywam, bardzo liczę na waszą pomoc. W planach mam skończenie wersji beta mojej pracy do 10 - 12 lipca (ostateczny deadline konkursu to 14 lipca). Zakładając, że wydarzy się cud i dotrzymam terminu, będą mi potrzebni testerzy: Moja znajomość angielskiego jest... hmm, średnia, a gra musi powstać w tym języku. Oprócz tego głupio by było przepuścić jakiś kfiatek w rodzaju "Program wykonał niedozwoloną operację i zostanie zamknięty". Prośba więc do was - czy moglibyście (gdy już to udostępnię) ściągnąć grę i zestaw narzędzi i przetestować wszystko dokładnie? Zależy mi zwłaszcza na osobach które dobrze znają potoczny, "żywy" język angielski, aby wyłapały wszystkie "flaws" które się im rzucą w oczy (udostępnione narzędzia umożliwiają zedytowanie 95% tekstów w grze, pozostałe 5% jest wkodowanych, ale też można łatwo poprawić).
W miarę jak 10 lipca będzie się przybliżał będę publikował więcej informacji o grze - z racji tego że nie chcę, by ktoś mi ukradł pomysł (w tej chwili miałby szansę zrobić mi dobrą konkurencję. W połowie terminu już nie zdąży

). Mogę powiedzieć tylko że jest dość oryginalna, stawia na fabułę, rozgrywa się w tym samym uniwersum co mój cykl opowiadań o Bruxie, a główny bohater będzie miał całkiem ciekawy zestaw umiejętności (aczkolwiek będziemy mieli na jego kreację dość duży wpływ)

Uprzedzając pytanie - nie, głównym bohaterem nie będzie Bruxa